Actualizare Magazin Play: Cum să obții cea mai recentă versiune

Aplicația Magazin Google Play este setată să se actualizeze automat atunci când este disponibilă o versiune mai nouă. În funcție de setări și de tipul de conexiune la internet (prin 3G/4G/5G sau prin Wi-Fi) se poate însă ca actualizarea la o versiune nouă să poată fi făcută doar manual.

Actualizare Magazin Play

Sunt două modalități prin care se poate face actualizarea Magazinului Play: direct din cadrul aplicației sau prin descărcarea fișierului APK cu Magazin Play în format instalabil și reinstalarea manuală.

Cum să obții cea mai recentă versiune de Magazin Play - modalitate recomandată


Cea mai ușoară modalitate de a obține cea mai recentă versiune este direct din aplicație, din meniul Setări, presupunând că Magazinul Play poate fi accesat. Vei avea nevoie, firește, și de o conexiune la internet, de preferat prin Wi-Fi.

Accesează Magazin Play și atinge butonul cu opțiuni – cele trei lini verticale.

Accesare Magazin Play

Du-te la Setări (Settings).

Setări Magazin Play

În secțiunea Despre (About) poți vedea care este versiunea curentă a aplicației. Pentru a iniția actualizarea, va trebui să atingi opțiunea Versiunea Magazin Play (Play Store Version).

Versiune Magazin Play

Se va căuta dacă există o versiune mai nouă pentru Magazin Play, iar în caz afirmativ va apărea un mesaj de informare, din cadrul căruia vei putea să apeși butonul pentru Instalare. Dacă Magazin Play de pe telefon sau tabletă are deja cea mai nouă versiune, atunci va apărea un mesaj precum cel de mai jos:

Aplicația Magazin Play este actualizata

Dacă Magazin Play este inaccesibil, atunci repornește telefonul sau tableta și apoi încearcă să urmezi pașii menționați mai sus. Dacă problema persistă, atunci actualizarea aplicației va trebui făcută conform celei de-a doua modalitate prezentată.

Actualizarea Magazin Play prin reinstalarea manuală a aplicației - modalitate alternativă


Dacă Magazinul Google Play Store nu poate fi deschis, afișând erori sau pur și simplu afișându-se meniul principal, poți instala o versiune mai nouă prin descărcarea aplicației dintr-o sursă externă și reinstalarea acesteia în sistemul Android.

Această metodă îți oferă controlul asupra versiunii pe care dorești să o instalezi, indiferent dacă este cea mai recentă sau nu. Dacă întâmpini erori din cauza actualizării la ultima versiune a Magazinului Play, poți opta pentru instalarea unei versiuni anterioare pentru a rezolva problema apărută.

Vezi toți pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru actualizarea prin reinstalarea aplicației Magazin Play aici: Descărcare și instalare Magazin Play (Google Play Store).

***

Actualizarea Magazinului Google Play este opțională, sistemul Android și aplicațiile instalate funcționând fără nicio problemă chiar și în lipsa celei mai recente versiuni. Sunt însă situații când nu se va putea descărca aplicații, jocuri sau conținut digital. În aceste cazuri, actualizarea va trebui făcută manual, conform celor două modalității prezentate.

Ai reușit să actualizezi Magazinul Play? Care a fost motivul pentru care ai dorit să-l actualizezi?

- Anunțuri sponsorizate -