Actualizare Magazin Play la o versiune mai nouă | Tutorial

Aplicația Magazin Google Play este setată să se actualizeze automat atunci când este disponibilă o versiune mai nouă. În funcție de setări și de tipul de conexiune la internet (prin 3G/4G sau prin Wi-Fi) se poate însă ca actualizarea la o versiune nouă să poată fi făcută doar manual.

Magazin Play Store

Sunt două modalități prin care se poate face actualizarea magazinului Play: din cadrul aplicației Magazin Google Play sau prin descărcarea APK-ului Magazin Play (aplicația în format instalabil) și reinstalarea separată.

Actualizare Magazin Play la o versiune nouă - modalitate recomandată


Cea mai ușoară modalitate de a face update este direct din aplicație, din meniul Setări - presupunând că magazinul Play poate fi accesat. Vei avea nevoie, firește, și de o conexiune la internet, de preferat prin Wi-Fi.

Accesează Magazin Play și atinge butonul cu opțiuni – cele trei lini verticale.

Accesare Magazin Play

Du-te la Setări (Settings).

Setări Magazin Play

În secțiunea Despre (About) poți vedea care este versiunea curentă a aplicației. Pentru a iniția actualizarea, va trebui să atingi opțiunea Versiunea Magazin Play (Play Store Version).

Aflare versiune Magazin Play Store

Se va căuta dacă există o versiune mai nouă pentru Magazin Play, iar în caz afirmativ va apărea un mesaj de informare, din cadrul căruia va trebui să apeși butonul Instalare. Dacă Magazin Play de pe telefon / tabletă are deja cea mai nouă versiune, atunci va apărea un mesaj precum cel de mai jos:

Actualizare Magazin Play

Dacă magazin Play nu poate fi accesat, de exemplu pentru că sistemul Android a fost actualizat la o versiune mai nouă, iar versiunea curentă a Google Play Store are probleme de rulare pe aceasta, atunci va trebui să repornești telefonul sau tableta și să reurmezi instrucțiunile prezentate. Dacă problema persistă, atunci actualizarea aplicației va trebui făcută conform modalității de mai jos.

Actualizare Magazin Play prin reinstalarea manuală a aplicației - modalitate alternativă


Dacă magazinul Google Play Store nu poate fi deschis, afișând erori sau pur și simplu afișându-se meniul principal, poți instala o versiune mai nouă a Magazin Play prin descărcarea aplicației dintr-o sursă externă și reinstalarea în sistemul Android. Se poate chiar instala și o anumită versiune a Magazin Play, nu neapărat doar pe cea mai recentă.

Vezi toți pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru actualizarea aplicației Magazin Play: Descărcare și instalare Magazin Play (Google Play Store).

***

Actualizarea magazinului Google Play este opțională, sistemul Android și aplicațiile instalate funcționând fără nicio problemă în lipsa acesteia. Sunt însă situații când fără cea mai recentă versiune nu se va putea instala aplicații sau jocuri, respectiv nu se poate descărca conținut digital. În aceste cazuri operația de actualizate (update) va trebui făcută manual, conform celor două modalității prezentate.

Ai reușit să actualizezi Magazinul Play? Care a fost motivul pentru care ai dorit să-l actualizezi?
- Anunțuri sponsorizate -