Numerotarea paginilor unui document Word de la o pagina specificata | Ilustratie

Atunci cand dorim sa numerotam paginile unui document word dar nu incepand cu prima pagina, procedeul care trebuie urmat se complica cu mult fata de cel al numerotarii de la prima pagina. In cele ce urmeaza am sa ilustrez pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a introduce numerotarea de la oricare pagina din cadrul unui document Word.

Derulati pana la pagina precedenta paginii de unde doriti sa incepeti numerotarea. Mutati cursorul la sfarsitul paginii si executati instructiunile din imaginea de mai sus.


Accesati subsolul paginii de unde se va incepe numerotarea si dezactivati legarea acesteia de paginile anterioare urmand pasii ilustrati in imagine.Accesati optiunile de formatare a numerotarii.


Specificati de la ce numar sa inceapa numerotarea.


Selectati pozitionarea numerotarii: la dreapta, centru sau stanga.


Rezultat: numerotarea va incepe de la pagina dorita si de la numarul de inceput indicat.
Concluzie

Inceperea numerotarii de la o pagina specificata este necesara pentru formatarea documentelor precum articole, referate, licente sau orice alt document textual menit transmiterii atat in varianta scrisa dar si electronica. Procedeul descris mai sus, desi nu este unul neaparat dificil ci mai degraba neaccesibil publicului larg, poate fi retinut mai usor tinand cont de operatiile generale care trebuiesc facute:
  • separarea continutului intre o parte nenumerotata si o alta numerotata;
  • specificarea ca numerotarea sa inceapa de la un anumit numar, de obicei unu sau doi;
  • introducerea numerotarii in pagina dorita.

Articole care te-ar putea interesa:
Reguli de ortografie si greseli frecvente in limba romana
Setari necesare pentru a putea scrie cu diacritice (ăâîșț)