Dezinstalarea completa a programelor in Windows

In prezent exista un numar foarte mare de programe disponibile iar atunci cand cautam un program pentru a efectua o anumita sarcina pe calculator se poate intampla ca programul sa nu fie tocmai ceea ce cautam. In plus, daca pe calculator sunt multe programe instalate si o parte din acestea nu mai sunt folosite de catre utilizator, atunci acestea ocupa spatiu inutil pe hard disk si va face ca sistemul sa functioneze mai lent decat este cazul. Oricare ar fi motivul pentru care se doreste eliminarea unui program din sistem, procesul de dezinstalare este simplu si se poate face fie ruland aplicatia de dezinstalare a programului (uninstaller) fie utilizand o interfata de sistem numita "Programs and features".

Desi procesul de dezinstalare elimina majoritatea continutului programului, pe calculator mai raman insa urme ale programului precum fisiere de identificare, jurnale ale rularii programului si registrii. De aceea nu se poate spune ca dezinstalarea folosind aceste modalitati elimina complet programul ci mai degraba sterge cea mai mare parte a acestuia.

Pentru a elimina in totalitate un program trebuie folosit un software specializat precum Revo Uninstaller. Acesta este un program disponibil pentru Windows XP/Vista/7/8/ Server si vine in doua variante, una gratuita si cealalta comerciala - ambele de o foarte mare utilitate. Programul va afisa lista cu toate programele instalate in sistem si permite dezinstalarea programului impreuna cu fisierele si registrii care in mod normal ar contiuna sa ramana stocate pe calculator, afectand performanta sistemului.

Alege programul pe care doresti sa-l dezinstalezi si efectueaza dublu click pe el. Din mesajul de confirmare al dezinstalarii programului selectati 'Yes'.

Precizati modul in care se va face dezinstalarea:
  Build-in: va elimina programul dar pot ramane fisiere sau registrii pe calculator;
  Safe: va elimina programul si va cauta fisierele corespunzatoare programului care pot fi sterse in siguranta;
  Moderate: va elimina programul impreuna cu fisierele si registrii ramasi dupa dezinstalare;
  Advanced: va elimina programul impreuna cu toate resturile posibile ale acestuia.
Pentru a elimina complet programul bifati 'Moderate' sau 'Advanced'.

Se va crea un punct de restabilire a sistemului pentru a contracara eventualele erori si se vor analiza fisierele si registrii programului.

Se va porni dezinstalatorul programului. Confirmati inca o data stergerea.

Progresul dezinstalarii programului.

Odata ce se finalizeaza dezinstalarea, programul va testa daca mai sunt stocate pe calculator fisiere ale programului - caz in care se va afisa o fereastra cu fisierele respective. Selectatile pe toate folosind 'Select All' si confirmati operatia de stergere a acestora dand click pe Next.
Desi in ilustratiile de mai sus nu este exemplificat, dupa dezinstalarea programului mai pot exista si registrii de sistem corespunzatori programului; si in acest caz va aparea o fereastra asemanatoare ca cea ilustrata in ultima imagine - in care se vor lista registrii ramasi dupa dezinstalare. Selectati-i si confirmati stergerea lor.

Pe langa caracteristica principala de a eleimina complet un program instalat pe calculator, Revo Uninstaller mai pune la dispozitia utilizatorilor diverse unelte precum gestiunea programelor de start, stergerea istoricului din diverse browsere, eliminarea istoricului de folosire a pachetului de birotica Microsoft Office, si scurtaturi catre diverse interfete ale Windows-ului. Mai mult folosind modul Hunter programul propriu zis va disparea de pe desktop si se va plasa in bara de activati, in schimb va afisa pe ecran o tinta pe care utilizatorul o poate pozitiona pe un program cu scopul de a-l dezinstala, termina din executie, sterge, cauta informatii despre acesta pe net sau afisa rapid proprietatile programului.

Solutia oferita de Revo Uninstaller este eficienta si atunci cand se doreste eliminarea completa a unui program cu scopul de a-l reinstala la setarile initiale, iar pentru programe precum cele de antivirus sau aplicatii comerciale, eliminarea din sistem a fisierelor sau registrilor ce contin informatii despre utilizator si licenta acestuia nu se poate face cu usurinta. In schimb, folosind dezinstalatorul Revo Uninstaller, programele sunt eliminate complet, ceea ce inseamna ca reinstalarea unui program dezinstalat anterior se va face cu setarile originale ale programului.

Download Revo Uninstaller / Download varianta portabila Revo Uninstaller.

   Dezinstalare completa a programelor in Windows, dezinstalare totata programe Windows, stergerea programelor instalate, dezinstalarea sigura a unui program, reinstalarea unui program cu setarile initiale.