Reducere dimensiune fisier pdf online

In cadrul documentelor pdf pot fi incorporate atat elemente textuale formatate cat si alte tipuri de date, cel mai reprezentativ exemplu fiind imaginile. Tocmai de aceea cu cat o imagine este mai mare in dimensiune cu atat si fisierul PDF care o contine ocupa un spatiu de stocare mai mare. Dar cum fisierele imagine pot fi reduse in dimensiune, fara a se pierde foarte mult din calitate, inseamna ca si fisierele pdf pot fi reduse aplicand-se, printre altele, reducerea imaginilor continute, procedeu cunoscut si ca comprimarea imaginilor.

Utilitatea reducerii in dimensiune a documentelor pdf este in stransa legatura cu doua aspecte ce tin de performanta si caracteristicile calculatorului sau dispozitivului pe care se doreste citirea unui astfel de document. In primul rand cu cat un fisier este mai voluminos cu atat este nevoie de un spatiu de memorie temporara (RAM) si frecventa a procesorului mai mare; in cazul calculatoarelor aceste doua caracteristici sunt de regula neimportante, insa daca se foloseste un dispozitiv mobil atunci situatia se schimba, documentul cu cat este mai mare cu atat este mai greu de procesat; celalalt aspect este legat de insasi dimensiune fisierului, dispozitivele mobile dar si hard discurile - desi au un spatiu de stocare foarte mare si acesta continua sa creasca, la fel intamplandu-se si cu dimensiunea datelor si varietatea lor - pot avea deseori un spatiu insuficient pentru a stoca alte tipuri de documente, cu precadere in cazul dispozitivelor mobile.

Pentru a reduce gratuit dimensiunea unui fisier pdf online, fara sa fie nevoie de instalarea vreunui program, trebuie sa accesezi si sa folosesti unul dintre serviciile de comprimare pdf disponibile. Un exemplu care poate fi dat este site-ul http://pdfcompressor.com/ care permite incarcarea online a documentului pdf pentru ca apoi sa realizeze operatia de compresie, astfel ca acelasi document poate fi descarcat cu o marime redusa fata de cea initiala.

Acceseaza site-ul, da click pe bunonul Upload Files si adauga fisierele dorite in campul indicat fie prin selectarea documentului fie prin operatia de Drag&Drop.


Odata ce documentul/documentele sunt incarcate in intregime, se va porni automat procesul de reducere in dimensiune, iar cand acesta este finalizat se va afisa cat la suta din dimensiune initiala a fost posibil de redus. Pentru a descarca fisierul pdf comprimat deplasati-va cu mausul peste document si alegeti optiunea Download.


Citeste si:
Transcriere digitala a unui document printat sau electronic
Cum sa extragi sectiuni dintr-un document pdf
Imbinare mai multe documente pdf
Convertirea documentelor din alte formate in pdf
- Anunțuri sponsorizate -