Cum să afli dacă un email trimis a fost citit în Gmail

Odată ce trimiți un email, poți ști sigur că acesta a ajuns la destinație, asta dacă nu primești un mesaj informativ cum că trimiterea nu s-a putut face. Însă sunt și cazuri când nu numai că trebuie să ști dacă email-ul a ajuns la destinație, dar și să sti dacă și când a fost citit de către destinatar. Ei bine, acest lucru este posibil în Gmail direct din browser-ul Chrome, folosind o extensie ce permite urmărirea email-ului trimis.

Extensia se numește MailTrack for Gmail și este disponibilă doar pentru browser-ul Chrome. Odată ce un mesaj de email este expediat, în dreptul mesajului vor apărea două bifări (check-uri), primul indicând dacă mesajul a ajuns la destinație, caz în care va fi colorat cu verde, iar al doilea va fi inițial de culoare cenușie, pentru ca ulterior, arunci când destinatarul va deschide email-ul, acesta să devina verde.

Pe lângă faptul că extensia va afișa dacă a fost sau nu deschis un email de către destinatar, vor fi afișate și detalii precum numărul de citiri - de câte ori email-ul a fost deschis, închis și redeschis, și pentru fiecare deschidere în parte se va afișa cu cât timp în urmă email-ul a fost deschis - de către cine și cu ce aplicație sau dispozitiv s-a făcut citirea email-ului.

Vezi în scurtul videoclip de mai jos cum funcționează extensia.


Extensia de urmărire email pentru Chrome poate fi descărcată de aici.

Articole similare:
Cum afli de unde a fost trimis un email
Cum poți afla cine este persoana care are o adresă de email
Extensii de browser pentru securitatea navigării pe web
- Anunțuri sponsorizate -