Configurare e-mail pe telefon / tabletă cu Android

Configurare cont mail pe telefon cu Android
Configurarea e-mailului pe un telefon sau tabletă presupune folosirea unei aplicații de tip client de e-mail cu scopul de a citi, scrie, șterge și în general gestiona e-mailuri.

Spre deosebire de accesarea contului din navigatorul web, configurarea pe dispozitivul mobil îți conferă următorul avantaj: la primirea unui nou e-mail vei fi notificat automat, în același mod în care ești notificat atunci când primești un SMS sau un mesaj pe Whatsapp.

Fie că ai un cont personal de e-mail pe Google, Yahoo, Outlook ș.a. sau un cont de serviciu, existent pe un server dedicat, acest tutorial îți va prezenta modalitatea de setare a contului de e-mail în aplicația GMail – aplicație preinstalată în Android.

Cum configurezi contul de e-mail Google, Yahoo, Outlook, Hotmail, Live sau Exchange pe telefon / tabletă


1. Deschideți aplicația Gmail (Google Mail). Dacă aceasta nu se regăsește în lista aplicațiilor existente în meniul principal, căutați aplicația în lista cu aplicații folosind câmpul de căutare.


Dacă nu găsiți aplicația pe dispozitiv, o puteți instala din Magazin Google Play. Link-ul către aplicație este următorul:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.gm&hl=ro

2. Din aplicația Gmail alegeți opțiunea de configurare a unui nou cont de e-mail.

3. Alegeți furnizorul contului de e-mail (Google, Yahoo, Outlook etc.), apoi introduceți adresa de e-mail și parola contului.


4. Permiteți aplicației Gmail accesul la contul de e-mail.


Cum se configurează un cont e-mail existent pe un server dedicat sau de la un alt furnizor de servicii de mail


Dacă furnizorul serviciilor de e-mail nu se află în lista furnizorilor afișați în aplicație la configurarea unui nou cont (AOL Mail, GMX, Yandex, Mail.com, Zaho Mail ș.a.) sau dacă este vorba de un cont pe un server dedicat atunci va trebui să urmați pașii enumerați mai jos.

1. Accesați aplicația Gmail, optați pentru configurarea unui nou cont și alegeți opțiunea „Altele”.

2. Introduceți adresa dvs. de e-mail apoi apăsați butonul de configurare manuală.


3. Aplicația vă permite configurarea unui cont de tip IMAP sau POP3. Diferența principală dintre acestea este aceea că IMAP copiază e-mailurile de pe server în clientul de e-mail, acestea continuând să existe separat pe server, în timp ce POP3 mută (definitiv) e-maiurile de pe server pe dispozitiv.
Este important ca la acest pas să alegeți opțiunea Personal (IMAP).4. Introduceți parola contului de e-mail. Aceasta va rămâne salvată, nemaitrebuind să fie introdusă de fiecare dată când se face accesarea contului de e-mail.


5. Serverul de e-mail va fi completat automat. Dacă serverul real nu este cel completat, atunci actualizați-l și apăsați Înainte pentru a continua.

Configurația internă, precum porturile Incoming și Outgoing SMTP, vor fi preluate de la server. Dacă nu se poate efectua conectarea, atunci va trebui să optați pentru introducerea manuală a celor două porturi și setarea protocolului de securitate acceptat de serverul de e-mail. Toate aceste date vor trebui să fie solicitate furnizorului de servicii de e-mail, respectiv administratorul de rețea.

6. Apăsați butonul Înainte pentru a accepta setările prestabilite. Frecvențele de sincronizare disponibile variază între 15 minute și o oră.


7. Contul de e-mail a fost configurat în aplicația Gmail. Pentru scrierea unui e-mail apăsați butonul plus din colțul dreapta-jos.


8. Pentru vizualizarea mesajelor trimise apăsați butonul ce constă în trei linii paralele orizontale din colțul stânga sus și alegeți opțiunea Trimise.


***

Ai reușit să configurezi contul de e-mail în aplicația Gmail?

Te-ar mai putea interesa și:

- Anunțuri sponsorizate -