Cum se adauga o nota de subsol (footnote) in Word

O nota de subsol (engleza footnote) poate fi folosita pentru a explica, comenta sau pentru a aduce referinte pentru un fragment de text din document. Aceasta va aparea la sfarsitul paginii si consta intr-un numar urmat de un text explicativ, unde acelasi numar este si la sfarsitul fragmentului de text cu nota de subsol. Scopul este ca atunci cand se citeste un anumit pasaj, pentru o mai buna intelegere cititorul este indemnat sa citeasca si nota de subsol.

Pentru a adauga o nota de subsol in procesorul de texte Word selecteaza cuvantul sau fragmentul de text la care doresti sa adaugi o nota suplimentara si fie apasa Ctrl + Alt + F, fie acceseaza tab-ul "References" si da click pe butonul "Insert Footnote". Vei fi deplasat automat la sfarsitul paginii in locul in care apare notele de subsol, unde va trebui sa faci adaugiri cu privire la fragmentul de text la care se aplica nota de subsol respectiva.

Cum sa adaugi o nota de subsol in Microsoft Word.
Odata create, notele de subsol pot fi ulterior modificate iar copierea fragmentului de text corespunzator acestora intr-o alta locatie va muta sau duplica si nota de subsol la finalul paginii unde vor exista.

Pentru a sterge o nota de subsol trebuie stearsa referinta catre aceasta de la finalul fragmentului de text din document; stergerea unei note va determina renumerotarea automata a celorlalte daca nota stearsa nu este ultima in cadrul documentului.

Citeste si:
Protejarea unui fisier Word printr-o parola
Aflare numar de cuvinte dintr-un text
Numerotare pagini in Word 
Cum sa transformi un document Word in document pdf
Program de citit scris de pe documente printate sau electronice
- Anunțuri sponsorizate -