Facebook în limba română – setări pentru telefon/ tabletă (Android)

Cum setezi Facebook mobile în română pe un telefon sau tabletă cu Android? Sunt trei modalități prin care aplicațiile Facebook și Facebook Lite – disponibile în Google Play (Magazin Play) – pot fi setate în limba română sau într-o oricare altă limbă disponibilă.

Facebook în limba română

Uzual, după ce aplicația Facebook a fost descărcată și apoi instalată pe telefon/ tabletă cu Android, limba folosită în mod automat este chiar limba de afișare a sistemului. Dacă nu ați făcut încă conectarea la Facebook prin intermediul aplicației, puteți opta pentru schimbarea limbii în română direct din ecranul de logare. În plus, alegerea limbi de utilizare a aplicației se poate face oricând, din meniul Setări, fie că este vorba de aplicația Facebook, fie de cea Facebook Lite.

Notă:
Dacă descărcați și instalați Facebook, iar meniul din Google Play este în limba română, asta nu înseamnă și că aplicația se va instala în română.

1. Setarea aplicației Facebook în limba română din ecranul de login


Oricare ar fi limba curentă a telefonului sau tabletei cu Android, o poți schimba din ecranul de login pe Facebook. Alege limba dorită dintre limbile disponibile în meniul de sus al aplicației.

Facebook în limba română din ecranul de login

Dacă limba nu apare listată în acest meniu, dă clic pe butonul More, derulează în jos până când întâlnești limba română sau limba pe care o dorești și selectează-o.

Aplicația Facebook în limba română din ecranul de login

Schimbarea limbii se va produce instant.

2. Cum alegi o altă limbă de afișare din cadrul aplicației Facebook


Dacă ești deja conectat la Facebook în cadrul aplicației, atunci, pentru a nu te deconecta de la Facebook și a schimba limba aplicației din ecranul de login, cel mai simplu mod de a schimba Facebook în limba română este direct din aplicație.

Din bara de sus, dă click pe butonul Setări (cele trei linii orizontale), derulează în jos până întâlnești opțiunea Language (Limbă), apoi alege limba română sau orice altă limbă disponibilă în care să se afișeze aplicația Facebook (Lite).

Cum schimbi limba aplicației Facebook

3. Cum schimbi limba aplicației Facebook prin schimbarea limbii de afișare a sistemului Android


Așa cum spunem la începutul articolului, limba inițiala de afișare a aplicației Facebook este cea a telefonului/ tabletei Android. Schimbarea limbii dispozitivului în limba română va schimba, de asemenea, limba aplicației Facebook în limba română.

Pentru alegerea unei alte limbi decât cea curentă în cadrul sistemul Android, urmează pașii:
- Din lista cu toate aplicațiile, caută Settings (Setări).

Meniul principal Android

- Du-te la General → Language & keyboard (Limbă și tastatură) → atinge Language (limbă) și alege limba română sau limba dorită.

Cum schimbi limba sistemului Android

Limba curentă a sistemului Android se va schimba cu cea aleasă, iar aplicația Facebook va fi, de asemenea, afișată în această limbă.

***

Ai reușit să schimbi limba aplicației Facebook în română?


- Anunțuri sponsorizate -