Cum vezi / anulezi cererile de prietenie trimise și neacceptate pe Facebook

Unde vezi cui i-ai trimis cerere de prietenie pe Facebook? Cum afli care sunt cererile de prietenie neacceptate (ignorate)? Cum anulezi o cerere de prietenie pe Facebook?

Facebook

Acestea sunt întrebări obișnuite pentru oricine folosește bine cunoscuta rețea de socializare Facebook. De exemplu, atunci când vrei să vezi care sunt persoanele care nu te-au inclus încă în cercul lor de prieteni, te răzgândești în privința cererii de prietenie trimise cuiva sau apeși din greșeală pe butonul de trimitere cerere.

Acest articol îți va arăta cum poți vizualiza și/sau anula cererile de prietenie trimise pe Facebook.

Metoda 1 – Accesează pagina de profil a persoanei căreia i-ai trimis cerere de prietenie


Odată ce o cerere de prietenie este trimisă, acest lucru se poate vedea de oricâte ori accesezi pagina de profil Facebook a persoanei în cauză – butonul de trimitere cerere va conține mesajul „Cerere de prietenie a fost trimisă”. Deplasând mouse-ul deasupra butonului va apărea un meniu din care poți opta pentru anularea cererii.

Se poate întâmpla însă să uiți căror persoane le-ai trimis cerere sau, în orice caz, să dorești vizualizarea și gestionarea tuturor cererilor trimise dintr-un singur loc. De aceea, cea de-a doua metodă prezentată este una mult mai utilă în majoritatea cazurilor.

Metoda 2 – Accesează lista cu toate persoanele cărora le-ai trimis cerere de prietenie


Accesează site-ul facebook.com – dacă nu ești deja logat va trebui să te loghezi în contul personal. Din bara de sus dă clic pe butonul asociat cererilor de prietenie. Se va afișa o listă parțială cu cererile de prietenie primite, iar în josul acesteia va apărea butonul de vizualizare a tuturor cererilor, Vezi tot. Dă clic pe acest buton.

Cereri de prietenie pe Facebook

Vor fi afișate toate cererile de prietenie primite, iar deasupra listei va apărea un buton numit Vezi cererile trimise – accesează acest buton pentru a vizualiza toate cererile de prietenie trimise dar neacceptate (încă).

Accesare lista cu cererile de prietenie trimise


Vor fi afișate toate cererile de prietenie trimise, de oricând.

Cum anulezi o cerere de prietenie trimisă pe Facebook?


Pentru a elimina oricare dintre cererile trimise va trebui ca din cadrul listei cu cereri trimise să deplasezi cursorul mouse-ului deasupra butonului de stare a cererii de prietenie, caz în care se va deschide automat un meniu în care există și opțiunea de anulare a cererii de prietenie trimise către respectiva persoană.

Anulare cerere prietenie pe Facebook

***

Asta este tot! De acum înainte vei putea oricând să vezi care sunt persoanele care nu ți-au acceptat cererea de prietenie trimisă pe Facebook, eventual să anulezi o cerere nedorită.

Citește și:
Cum setezi Facebook în limba română pe un telefon / tabletă cu Android